fbpx

[fusion_builder_container admin_label=”Content” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”no” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”0″ padding_bottom=”80px” padding_left=”80px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ layout=”2_3″ spacing=”5%” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”40px” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

A mai cikkben abban fogok neked segíteni hogyan és mikor koordinálj a cégen belül.

Hallottad már? Kontroll egyenlő bevétel. Minél szorosabban kontrollálod a munkatársaidat, annál biztosabb lesz a bevételed! Ez egy tény.

Ne érts féle, a munkatársaid nem rossz emberek, nem mindenáron lógni szeretnének, csupán csak az emberi természet olyan, hogy hajlamos a lazsálásra. Nyomás alatt jobban termel.

Itt nem arról van szó, hogy ostorral kell csapkodni, csupán csak egy enyhe nyomásra van szükség, hogy tudják van elvárás.

És soha ne feledd, a bizalom nem kérésre vagy ígéretre fogan! Ahhoz tettek kellenek.

Ahhoz, hogy pontos képed legyen a munkatársaid teljesítményéről, statisztikákra van szükség. Erről egy korábbi cikkemben már írtam. A statisztikák segítenek hozzá, hogy a fontos döntéseket ne szóbeszédek, érzelmek vagy hiedelmek alapján hozd meg, hanem tényekre alapozd!

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”5px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Tipp #1

A pozitív hangulat megteremtéséhez érdemes egy kávé mellett max. 5-15 perc hosszú napindítót tartani. Ennek célja, hogy az aznapi célkitűzéseket, termelési mennyiségeket megbeszéljétek, illetve ha az előző nap volt olyan esemény, ami mindenki számára tanulságos, akkor átbeszéljétek.

Például:

[/fusion_text][fusion_checklist icon=”fa-check” iconcolor=”#1a80b6″ circle=”” circlecolor=”” size=”15px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]

Egy sikeresen kezelt panaszos ügyfél, aki örömmel és lelkesen távozott az üzletből.

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

De láttam már olyat is, hogy a munkatársaknak öt olyan dolgot kellett mondani, amit csodálnak a másik munkatársba. Vagy nálunk például olyan dolgokat kellett felsorolni, amit szívesen megtanulnának a másiktól.

[/fusion_li_item][/fusion_checklist][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”5px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Tipp #2

A napindítók mellett érdemes heti munkatársi gyűlést is tartani, ahol a statisztikák alapján értékelitek ki a hetet. Mindenki bemutatja az előző heti statisztikáit, bemutatja a következő heti tervét, napi csatatervekre lebontva. Továbbá itt lehet megbeszélni azokat az akadályokat, amelyek a célok elérésének útjában állnak.

A megbeszélésről készüljön jegyzőkönyv vagy hanganyag, hogy a későbbi vitás esetek könnyen eldönthetőek legyenek.

Egy újabb tény: Amire a figyelmet rakjuk, az megnő.

Éppen ezért, ne a gyengén teljesítő munkatársat küldd el képzésre! A jól teljesítő munkatársakra figyelj, rajtuk legyen a figyelmed és őket jutalmazd képzéssel! Így még jobbak lehetnek, többet tudnak keresni, ezáltal többet termelni neked!

Mit csinálj a rosszul teljesítő munkatársakkal?

Az első és legfontosabb, hogy soha ne szidj le senkit mások előtt! Egy jó ügyvezető ilyet nem csinál. A fejlesztő beszélgetések mindig négyszemközt zajlanak és a figyelemről és megértésről szólnak!

Biztosíts a munkatársnak egy korrekciós listát, amin szerepel, hogy mit kell újratanulnia és adj hozzá egy rövid határidőt is. Teremtsd meg a lehetőséget a fejlődésére!

Nagyobb cégeknél erre külön minőségellenőrzési osztályt is működtetnek. Ahol viszont ilyen nincs, az ügyvezető felelőssége, hogy a munkatársai olyan értékes végterméket állítsanak elő, amelyért az ügyfelek örömmel adnak pénzt.

Igen, tudom, hogy ez nem mindig kellemes feladat. Viszont gondolj arra, hogy sokkal jobb előbb észrevenni a bajt és kezelni. Egyszerűbb egy már meglévő munkatársat fejleszteni, mint egy újat betanítani.

Az én tapasztalatom, hogy a megbeszéléseket érdemes reggel tartani. Ha este zárás után volt megbeszélés, akkor mindig előkerült egy pizza, volt jó pár cigi szünet és elhúzódott a megbeszélés. Reggel nyitás előtt, mindenki tudja, hogy haladni kell, így a megbeszélés is sokkal hatékonyabb és gördülékenyebb lesz.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”5px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Tipp #3

Teljesítmény-értékelő beszélgetéseket hetente, havonta, negyedévente, félévente és évente érdemes tartani. Ezek a beszélgetések a munkatárs céljairól szóljanak és az ahhoz vezető útról.

Ideális esetben a munkatárs célja összhangban van a cég stratégiájával. A vezető feladata a külső motivációt megadni, emlékeztetni és célon tartani a munkatársat.

A figyelmet az eredményre tesszük! Minden pozitív változást megdicsérünk, visszaesésnél megkérjük, hogy a következő alkalomig hozza rendbe.

Az ösztönzőket is ehhez igazítjuk. Erről hamarosan megjelenő könyvemben bővebben írok majd. Ha érdekel akkor add meg a nevedet és a mail címedet és értesítelek a megjelenésről.

[/fusion_text][fusion_code]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[/fusion_code][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”5px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Összefoglalva:

[/fusion_text][fusion_checklist icon=”fa-star-o” iconcolor=”#1a80b6″ circle=”” circlecolor=”” size=”15px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]

A napindítón megbeszéljük a mennyiségi és minőségi elvárásokat, amelyeknek aznap estére teljesülnie kell.

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

Tarts teljesítményértékelő beszélgetéseket!

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

Tartsd célon az embereidet! Készíts ösztönző, motivációs rendszert. A kitűzött jutalom mellé rakj mennyiségi célt.

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

Tipp: Rakd össze a holnapi napindító beszédedet! Legyél lelkes és határozott, kezd el csinálni!

[/fusion_li_item][/fusion_checklist][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”20px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Ha olvastad az eddig megjelent cikkeimet (lentebb megtalálod a linkeket), akkor biztosan volt köztük olyan téma, amin Te is tudnál még fejleszteni a cégeden, csapatodon belül, esetleg önmagadon. Rögtön egy lehetőséget is a figyelmedbe ajánlok.

Üzleti célok kitűzése és elérése szeminárium: Ezt gyorsító pályának szoktam hívni. Egy olyan szemináriumról van szó, ami a könyvben foglaltak gyakorlatba való átültetését tűzte ki célul. A szeminárium mellé bónuszként a könyvet ajándékba adom minden résztvevőnek.

[/fusion_text][fusion_button link=”https://celkreator.hu/uzleti-celok-kituzese-es-elerese-szeminarium/” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Elmegyek a szemináriumra[/fusion_button][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”20px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Előző cikkeim a témában:

[/fusion_text][fusion_checklist icon=”fa-bookmark fas” iconcolor=”#1a80b6″ circle=”” circlecolor=”” size=”15px” divider=”” divider_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]

Öt pont, ami nélkül nem valósulnak meg a céljaid!!!

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

Tudod, hogy mi a különbség az üzleti cél és az álmodozgatás között

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

6 célkitűzési módszer, 1 tipp és az üzleti irányelvek meghatározásának módszere

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

Egy egyszerű eszköz, ami megváltoztatja a cégedet!

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

A cégvezetési csodaeszköz használata – Avagy, mit kezdjek a sok számmal a statisztikákban?

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

3 hatékony vezetői eszközök, amit már holnaptól alkalmazni tudsz

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

A céged nélküled is működik? – Mondom, hogyan érheted el

[/fusion_li_item][/fusion_checklist][fusion_text]

Győztes napot!

[/fusion_text][fusion_sharing tagline=”Cikk megosztása!” tagline_color=”” backgroundcolor=”” title=”” link=”” description=”” icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”” color_type=”” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” pinterest_image=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][fusion_code]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[/fusion_code][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_3″ spacing=”5%” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”#faf9f8″ background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”7%” padding_right=”7%” padding_bottom=”7%” padding_left=”7%” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_youtube id=”https://youtu.be/PWLUxeDLaYs” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_soundcloud url=”https://soundcloud.com/p-ter-heged-s-164305919/arte-maren-interju-a-cegvezetes-termeszeti-torvenyei-konyvrol” layout=”classic” comments=”yes” show_related=”no” show_user=”yes” auto_play=”no” color=”#ff7700″ width=”” height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás