fbpx

[fusion_builder_container admin_label=”Content” hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”no” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”80px” padding_left=”80″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ layout=”2_3″ spacing=”5%” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”40px” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Ez a cikkem a statisztikákról fog szólni és arról, hogy miért fontos ezt használnod a cégedben, vezetői döntéseid során.

Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan kollégáid, akik próbáltak megvezetni téged, jól hangzó, csillogó marketing és PR szövegekkel. Abban is biztos vagyok, hogy nem tudod mennyi az az idő, amit az alkalmazottak ténylegesen munkával töltenek?  Ha a napi 8 órából 4 órát valódi hasznos munkával töltenek a munkatársaid, akkor nagyon jó képességű embereid vannak, viszont Te 8 órát fizetsz nekik.

Mindenféleképpen mérned kell a bevételt és a hatékonyságot is. Mennyi az az időráfordítás, amivel ez a mennyiségű bevétel keletkezett. Lehet, hogy van egy jó képességű munkatársad, aki igen rövid idő alatt nagyon nagy pénzt és forgalmat képes generálni és van, aki egész nap dolgozik, még sincsen eredménye. A hatékonyságot és az aránypárokat is figyelned kell.

Kiáramlás mennyisége, mennyi szórólap ment ki, mennyi e-mailt küldtetek ki, mennyi telefonhívás ment ki. Mennyi ember volt bent az üzletben, ebből mennyi vásárolt.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”5px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Minél több mindent mérsz, annál pontosabb eredményt kapsz! És annál közelebb leszel a valósághoz. Annál hamarabb tudsz beavatkozni és megváltoztatni a tendenciát.

A legjobb, ha a termék előállítása során keletkezett részfeladatokat is méred, ekkor lehet látni a szűk keresztmetszetet és mindig ezt kell keresni, majd javítani rajta.

Ha online üzleted van, akkor nagyon sok mérést elvégeznek a szoftverek és neked csak követned kell ezt. Jó adatokat adnak a Google AdWords és a Facebook hirdetési rendszerei és ehhez hasonlót kell az offline üzletedben is kialakítani.

Az előnye annak, ha vezetsz statisztikákat az, hogy a tényleges termelést és a munkával töltött időt látod. Ha statisztikákat vezetsz, akkor a munkatársak nem tudnak megvezetni. Ha valaki megpróbálja meghamisítani a statisztikáját az főbenjáró bűn, ha valaki hamis jelentést ad, attól a kollégától rövid határidővel szabadulj meg.

Vannak nagyon jó szoftverek, amivel ezt tudod mérni, viszont nem kell rögtön nagy beruházásba vágni magad.  Elég, ha van egy lap, amin húzogatja a strigulákat a munkatársad, meg kell határozni, hogy milyen strigulákat húzogasson és ezt egy Excel táblába vagy egy Google Drive-on egy osztott táblázatba a nap végén bele írja. 3-5-8 fős cégnél ez simán működik láttam már 50 fő körüli céget is akik Excel táblázatokban vezeték a statisztikáikat. Javaslom, hogy automatizáld és vezesd ezt egy szoftverben nem egy olyan nagy beruházás 80-100 e ft körül vannak ilyen szoftverek.

Ha érdekel mi ez, akkor nyugodtan írj egy e-mailt a hello@celkreator.hu címre és küldök egy elérhetőséget a céghez.

Statisztikák vezetése mindig az adott munkatárs feladata, soha ne dőlj be annak, hogy majd ő valakinek lediktálja, valaki csinálja meg helyette, mindig neki kell a saját statisztikáját vezeti!

Az új kollégának már a kezdetektől így kell elkezdenie dolgoznia a cégben, így könnyen megszokja, hogy nálad ez így működik. Tudom, sokkal nehezebb ezt a meglévő kollégákon áttolni, de egy jó coaching beszélgetéssel ez menni fog. Reális beszélgetéssel rá tudod venni a munkatársadat, hogy mindennap vezesse a statisztikáját, amit ki tudtok elemezni.

Minél pontosabbak ezek a statisztikák, annál közelebb visz a célodhoz. Az, hogy hogyan tűzzünk ki termelési célokat a kollégáknak, egy külön cikk témája is lehetne. Ami a legegyszerűbb, mindig egy kicsivel többet adjunk nekik, kényszerítsük ki egy enyhe nyomással, hogy a komfort zónájukat lépjék át. Annál egy kicsivel többet, mint amit kényelmesen meg tudnak csinálni, legyenek siker élményeik. Ne legyen ez egy elérhetetlen mennyiség. Az sem jó, ha alul tervezünk és túl könnyen és kényelmesen meg tudják csinálni. Pont annyi célt adjunk nekik, hogy legyen benne erőfeszítés, bele kelljen tennie egy kis erőfeszítést. És mindenféleképpen jutalmazzuk ha elérte ezt a célt.

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”5px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Összefoglalva:

[/fusion_text][fusion_checklist icon=”fa-power-off” iconcolor=”#1a80b6″ circle=”” circlecolor=”” size=”15px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]

Vezessünk statisztikákat, mert akkor nem tudnak megvezetni minket. A statisztika a cég műszerfala, ha nincs akkor az olyan, mint mikor a repülőgép pilótája műszerek nélkül repül, tehát vakrepülés.

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

A saját statisztikát egyszerű módon is el lehet kezdeni vezetni egy Excel táblázatban. Vannak nagyon jó szoftverek is rá, ha érdekel mit javaslok küldjetek egy e-mailt a hello@celkretor.hu címre és elküldöm nektek a cég elérhetőséget.

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

Ismeritek a kollégáitok, tisztában vagytok a képességeikkel, termelési célokat úgy tűzzetek ki nekik, hogy kicsivel több legyen mint, amit komfort zónájukon kívül van. Amibe erőfeszítést kell rakniuk

[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=””]

Azt javaslom neked egy minimális alapfizetést adj a munkatársaknak és a többit a statisztikái alapján. Építs fel jutalék rendszert, amiről egy külön könyvet is írtam, ami hamarosan megjelenik.

[/fusion_li_item][/fusion_checklist][fusion_code]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[/fusion_code][fusion_separator style_type=”default” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”20px” bottom_margin=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_text]

Fontos: A Statisztikák mindig egy állapotot mutatnak, amiben éppen benne vagyunk és megvannak a pontos lépései annak melyik helyzetben mit kell tenni.

A Cégvezetés természeti törvényei című könyvben részletezve van, hogy pontosan miket érdemes mérned és hogyan vezetni a statisztikát. Ha még több iránymutatást szeretnél ebben a témában, akkor olvasd el a könyvet.

[/fusion_text][fusion_button link=”https://celkreator.hu/cegvezetes-termeszeti-torvenyei/” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”” stretch=”default” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Kérem a könyvet![/fusion_button][fusion_text]

Győztes napot!

[/fusion_text][fusion_separator style_type=”single solid” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” sep_color=”” top_margin=”30px” bottom_margin=”-10px” border_size=”2″ icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” /][fusion_sharing tagline=”Cikk megosztása!” tagline_color=”” backgroundcolor=”” title=”” link=”” description=”” icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”” color_type=”” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” pinterest_image=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_3″ layout=”1_3″ spacing=”5%” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”#faf9f8″ background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”7%” padding_right=”7%” padding_bottom=”7%” padding_left=”7%” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_youtube id=”https://youtu.be/PWLUxeDLaYs” alignment=”” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /][fusion_soundcloud url=”https://soundcloud.com/p-ter-heged-s-164305919/motivalt-munkatarsak-varazsutesre-teljesitmeny-fokuszu-jutalekrendszer-epites-hegedus-peter” layout=”classic” comments=”yes” show_related=”no” show_user=”yes” auto_play=”no” color=”#ff7700″ width=”” height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][fusion_widget_area name=”avada-blog-sidebar” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás